Dates 2022
Olympia Basketball Camp 2022
Shot Mechanics & Scoring Camp 
Shot Mechanics & Scoring Camp 

3 Ιουλίου – 9 Ιουλίου 

Ιδανικό πλάνο για αγόρια και κορίτσια από 11 έως 18 ετών

Εξειδικευμένο προπονητικό πλάνο τεχνικής, πάνω στις δεξιότητες του τρόπου επίτευξης καλαθιού.

Youth Shooting Skills Camp
Youth Shooting Skills Camp

Ιδανικό προπονητικό πλάνο για αγόρια και κορίτσια από 8 έως 12 ετών.

Περίοδος 26 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2022

Εξειδικευμένο προπονητικό πλάνο πάνω στην τεχνική της εκτέλεσης κάθε μορφής σουτ, προσ...

Elite Offensive & Defensive Skills Camp
Elite Offensive & Defensive Skills Camp

17 Ιουλίου – 23 Ιουλίου

Η εξέλιξη του μπάσκετ αλλά και του σύγχρονου αθλητισμού προυποθέτει την ανάπτυξη υψηλών δεξιοτήτων τόσο σε επιθετική όσο και σε αμυντική μορφή .

Ο αθλητής που γνωρίζει και μπορεί να εφαρμόσει αυτές τις δεξιότη...

Decision Making & Positioning Skills Camp 
Decision Making & Positioning Skills Camp 

17 Ιουλίου – 23 Ιουλίου

Think – Train – Dominate

Ιδανικό προπονητικό πλάνο για αγόρια και κορίτσια από 12 εως 18 ετών .

Εξειδικευμένο και πρό...

Advanced Playmaker Camp
Advanced Playmaker Camp
PlayPause
Hybrid plans
Hybrid plans
Dates 2022
Dates 2022
Shot Mechanics & Scoring Camp 
Shot Mechanics & Scoring Camp 
Youth Shooting Skills Camp
Youth Shooting Skills Camp
Elite Offensive & Defensive Skills Camp
Elite Offensive & Defensive Skills Camp
Decision Making & Positioning Skills Camp 
Decision Making & Positioning Skills Camp 
Advanced Playmaker Camp
Advanced Playmaker Camp
previous arrow
next arrow

18η χρονιά 2004 – 2022

Το EOBC ανανεώνεται και συνεχίζει να προσφέρει πιλοτικά εξειδικευμένα προπονητικά πλάνα.


Η συνέπεια, η αντοχή στο πέρασμα των ετών, η συνεχής καινοτομία και προσαρμογή στη ραγδαία εξέλιξη του μπάσκετ, η διεθνής αναγνώριση και συμμετοχή αθλητών από όλο τον κόσμο, αποτελούν τα υψηλότερα δείγματα αξιοπιστίας του αυθεντικού Olympia Basketball Camp, το οποίο αδιαμφισβήτητα φιγουράρει ανάμεσα στα δύο κορυφαία προπονητικά καμπ της Ευρώπης.


Προπονητικά πλάνα 2022

26/6 – 2/7/ 20223/7 – 9/7/202210/7 – 16/7/202217/7 – 23/7/2022
Advanced Youth Shooting CampShot Mechanics & Scoring Camp Advanced Scoring and ShootingDecision Making & Positioning Skills Camp 
Youth Skills and Drills CampAdvanced Playmaker CampAdvanced Playmaker CampElite Offensive & Defensive Skills Camp
Advanced Ballhandling and Shooting CampAdvanced Youth Shooting CampAttack and Counter (the 1on1 clinic)
Advanced Ballhandling and Shooting Camp

Τα δομικά στοιχεία τα οποία διαφοροποιούν και προσδίδουν υψηλή ποιότητα στο OBC, είναι τα εξής:

  • Η υψηλή εξειδίκευση των ολοκληρωμένων προπονητικών πλάνων μας δίνει την δυνατότητα ναπροσαρμόσουμε την πλούσια προπονητική μας εμπειρία στιςανάγκες του κάθε αθλητή ξεχωριστά.
  • Η αξιολόγηση των αθλητών πριν την εγγραφή τους, ώστε να καθοριστεί το προπονητικό πλάνο, στο οποίο θα δεχθεί την καταλληλότερη προπονητική παρέμβαση.
  • Η περιορισμένη συμμετοχή αθλητών, σύμφωνα με τις προδιαγραφές κάθε προπονητικού πλάνου.
  • Η υψηλή ποιότητα διαμονής, διατροφής και οργανωτικής δομής, προσφέρουν τη βέλτιστη ροή της διαδικασίας αλλά προσήλωσης των μικρών αθλητών μας στους στόχους τους.

Η αυστηρή προπονητική ακολουθία, οι τεχνικές οδηγίες, η συστηματική καθοδήγηση στο παιχνίδι καταστάσεων (situational play), σε συνδυασμό με τη σωματική και ψυχοπνευματική προετοιμασία των παιδιών, οδηγούν με ακρίβεια στη βελτίωση αλλά και ανάδειξη των δεξιοτήτων που το κάθε παιδί διαθέτει μοναδικά.

Με φόντο το υπέροχο σκηνικό του τόπου που γέννησε το αθλητικό ιδεώδες, την Αρχαία Ολυμπία, το διεθνές αυτό προπονητικό event, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να διευρύνουν τις προοπτικές τους στο μαγικό κόσμο του basketball, και παράλληλα να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία.


Οι άξονες της προπονητικής εμπειρίας στο EOBC…

“TECHNICAL SKILLS” Χειρισμός της μπάλας (ball handling and dribbling). Τεχνική εκτέλεσης του σουτ, εφαρμογή εκτέλεσης (Shooting Skills). Τεχνική της κίνησης των ποδιών (footwork). Τελειώματα από κάθε θέση σε κάθε συνθήκη (finishing skills). Πάσα, τεχνική και εφαρμογή σε αγωνιστικές καταστάσεις

“GAME SITUATIONS SKILLS” Απόσταση και θέση στο γήπεδο (Floor spacing). Καταστάσεις 1on1 σε επίθεση και άμυνα (1-on-1 attacking and defense).  Τεχνική και κίνηση πριν και μετά από ένα screen (movement off a screen).  H διείσδυση και οι συνθήκες που δημιουργεί, επιλογές (ball penetration options).

“PHYSICAL SKILLS” Βελτίωση της ταχύτητας και της συναρμογής στις δεξιότητες (Increase speed/agility).  Δημιουργία εκρηκτικού πρώτου βήματος (build explosive power).  Αύξηση της αντοχής και της διάρκειας (increase endurance and aerobic capacity).  Αποφυγή των πιθανοτήτων τραυματισμού (reduce chance of injury).

“ADVANCED TECHNIQUES” Δεξιότητα οπτικού πεδίου και διάβασμα της άμυνας (visual skills and Reading a defense) Δεξιότητες επιλογών σε καταστάσεις αιφνιδιασμού (managing fast break situations). Κινήσεις με πλάτη στο καλάθι / Postmoves (high and low post), Δεξιότητες διαχείρισης της ομάδας σαν playmaker (running a team as a point guard). Δημιουργία προϋποθέσεων για ένα δικό σου σουτ (creating your shot).

“MENTAL SKILLS”  Ανάπτυξη πνευματικής ανθεκτικότητας και πειθαρχίας. Ανάπτυξη της εμπιστοσύνης στον εαυτό μου. Ανάπτυξη της συγκέντρωσης στον στόχο. Η προετοιμασία για τον αγώνα. Η εξέλιξη μέσα από τη διαρκή βελτίωση ενός αθλητή.


“ΔΙΑΜΟΝΗ – HOTEL OLYMPIC VILLAGE”

Το Eurohoops Olympia basketball Camp, έχοντας πάντα σαν προτεραιότητα τις καλύτερες και ιδανικότερες συνθήκες διαμονής και διατροφής των αθλητών και αθλητριών του, και θέλοντας να προσφέρει μια νέα εμπειρία στο κομμάτι της φιλοξενίας επέλεξε ένα Superior Ξενοδοχείο στην Ολυμπία, μόλις 100μ από το κλειστό γήπεδο, το ξενοδοχείο Olympic Village Resort & Spa. To Olympic Village Resort & Spa. χτισμένο στον κάμπο της Αρχαίας Ολυμπίας, δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο και τον ποταμό Κλαδέο αποτελεί ένα ιδανικό χώρο φιλοξενίας αθλητικών δραστηριοτήτων. Δομημένο άριστα, μέσα σε 10 στρέμματα κήπου από αιωνόβιους φοίνικες, ελιές και εσπεριδοειδή, σε συνδυασμό με την υπέροχη πισίνα του αποτελεί ένα εντυπωσιακό ξενοδοχειακό συγκρότημα μέσα στο οποίο οι αθλητές μας θα περάσουν αξέχαστες στιγμές διασκέδασης και ξεκούρασης.


“Ιατρική κάλυψη” 

24ώρη ιατρική κάλυψη από τον Ιατρό-Επειγοντολόγο Δημήτρη Νικολάου, ο οποίος επιμελείται προσωπικά κάθε περιστατικό υγείας των αθλητών μας εντός και εκτός γηπέδων, σε συνεργασία με έμπειρη νοσηλευτική ομάδα.

Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα συνδυασμού διαφορετικών δεξιοτήτων, όπου ο κάθε αθλητής πρέπει να τις εκφράσει σε μία ολοκληρωμένη κίνηση/έκφραση μέσα στο γήπεδο στιγμιαία. Αυτό είναι το κορυφαίο στοιχείο που μετατρέπει το basketball σε ένα άθλημα τόσο συναρπαστικό αλλά ταυτόχρονα και τόσο δύσκολο. Στο Olympia Basketball Camp, προσφέρουμε ολόκληρο αυτό το φάσμα ερεθισμάτων και δεξιοτήτων που έχει ανάγκη ένας σύγχρονος  αθλητής καλαθοσφαίρισης.”

 Κωνσταντίνος Μελέτης | Τεχνικός Διευθυντής OBC