Hybrid plans
A hybrid plan that includes high-intesity skills
Dates 2021
Olympia Basketball Camp 2021
New training plans
Essential Youth Skills, Youth Scoring Skills, Advanced Scoring & shooting camp
3 NEW Training Plans for EOBC 2021
PlayPause
Hybrid plans
Hybrid plans
Dates 2021
Dates 2021
New training plans
New training plans
previous arrow
next arrow

2021

17 χρόνια Olympia Basketball Camp

Η συνέπεια, η αντοχή στο πέρασμα των ετών, η συνεχής καινοτομία και προσαρμογή στη ραγδαία εξέλιξη του μπάσκετ, η διεθνής αναγνώριση και συμμετοχή αθλητών από όλο τον κόσμο, αποτελούν τα υψηλότερα δείγματα αξιοπιστίας του αυθεντικού Olympia Basketball Camp, το οποίο αδιαμφισβήτητα φιγουράρει ανάμεσα στα δύο κορυφαία προπονητικά καμπ της Ευρώπης.

"Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα συνδυασμού διαφορετικών δεξιοτήτων, όπου ο κάθε αθλητής πρέπει να τις εκφράσει σε μία ολοκληρωμένη κίνηση/έκφραση μέσα στο γήπεδο στιγμιαία. Αυτό είναι το κορυφαίο στοιχείο που μετατρέπει το basketball σε ένα άθλημα τόσο συναρπαστικό αλλά ταυτόχρονα και τόσο δύσκολο. Στο Olympia Basketball Camp, προσφέρουμε ολόκληρο αυτό το φάσμα ερεθισμάτων και δεξιοτήτων που έχει ανάγκη ένας σύγχρονος  αθλητής καλαθοσφαίρισης."

Κωνσταντίνος Μελέτης | Τεχνικός Διευθυντής OBC

Τα δομικά στοιχεία τα οποία διαφοροποιούν και προσδίδουν υψηλή ποιότητα στο OBC, είναι τα εξής:

  • Η υψηλή εξειδίκευση των ολοκληρωμένων προπονητικών πλάνων μας δίνει την δυνατότητα ναπροσαρμόσουμε την πλούσια προπονητική μας εμπειρία στις ανάγκες του κάθε αθλητή ξεχωριστά.
  • Η αξιολόγηση των αθλητών πριν την εγγραφή τους, ώστε να καθοριστεί το προπονητικό πλάνο, στο οποίο θα δεχθεί την καταλληλότερη προπονητική παρέμβαση.
  • Η περιορισμένη συμμετοχή αθλητών, σύμφωνα με τις προδιαγραφές κάθε προπονητικού πλάνου.
  • Η υψηλή ποιότητα διαμονής, διατροφής και οργανωτικής δομής, προσφέρουν τη βέλτιστη ροή της διαδικασίας αλλά προσήλωσης των μικρών αθλητών μας στους στόχους τους.

Η αυστηρή προπονητική ακολουθία, οι τεχνικές οδηγίες, η συστηματική καθοδήγηση στο παιχνίδι καταστάσεων (situational play), σε συνδυασμό με τη σωματική και ψυχοπνευματική προετοιμασία των παιδιών, οδηγούν με ακρίβεια στη βελτίωση αλλά και ανάδειξη των δεξιοτήτων που το κάθε παιδί διαθέτει μοναδικά.

Με φόντο το υπέροχο σκηνικό του τόπου που γέννησε το αθλητικό ιδεώδες, την Αρχαία Ολυμπία, το διεθνές αυτό προπονητικό event, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να διευρύνουν τις προοπτικές τους στο μαγικό κόσμο του basketball, και παράλληλα να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία. [/tx_animate] [tx_spacer size=”12″]

OBC 2021... 17η χρονιά μπασκετικής πανδαισίας...

Οι άξονες της προπονητικής εμπειρίας στο EOBC…

“TECHNICAL SKILLS” Χειρισμός της μπάλας (ball handling and dribbling). Τεχνική εκτέλεσης του σουτ, εφαρμογή εκτέλεσης (Shooting Skills). Τεχνική της κίνησης των ποδιών (footwork). Τελειώματα από κάθε θέση σε κάθε συνθήκη (finishing skills). Πάσα, τεχνική και εφαρμογή σε αγωνιστικές καταστάσεις

“GAME SITUATIONS SKILLS” Απόσταση και θέση στο γήπεδο (Floor spacing). Καταστάσεις 1on1 σε επίθεση και άμυνα (1-on-1 attacking and defense).  Τεχνική και κίνηση πριν και μετά από ένα screen (movement off a screen).  H διείσδυση και οι συνθήκες που δημιουργεί, επιλογές (ball penetration options).

“PHYSICAL SKILLS” Βελτίωση της ταχύτητας και της συναρμογής στις δεξιότητες (Increase speed/agility).  Δημιουργία εκρηκτικού πρώτου βήματος (build explosive power).  Αύξηση της αντοχής και της διάρκειας (increase endurance and aerobic capacity).  Αποφυγή των πιθανοτήτων τραυματισμού (reduce chance of injury).

“ADVANCED TECHNIQUES” Δεξιότητα οπτικού πεδίου και διάβασμα της άμυνας (visual skills and Reading a defense) Δεξιότητες επιλογών σε καταστάσεις αιφνιδιασμού (managing fast break situations). Κινήσεις με πλάτη στο καλάθι / Postmoves (high and low post), Δεξιότητες διαχείρισης της ομάδας σαν playmaker (running a team as a point guard). Δημιουργία προϋποθέσεων για ένα δικό σου σουτ (creating your shot).

“MENTAL SKILLS”  Ανάπτυξη πνευματικής ανθεκτικότητας και πειθαρχίας. Ανάπτυξη της εμπιστοσύνης στον εαυτό μου. Ανάπτυξη της συγκέντρωσης στον στόχο. Η προετοιμασία για τον αγώνα. Η εξέλιξη μέσα από τη διαρκή βελτίωση ενός αθλητή.

Προπονητικά Προγράμματα 2021

 Νέο – Essential Υouth Skills Camp   Νέο – Youth Scoring Skills Camp   Νέο – Advanced Scoring & Shooting Camp

 Advanced Ball Handling & Shooting Skills  Advanced Playmaker Camp   Attack and Counter Camp  

 Elite athletes skills improvement hybrid 

Δηλώστε συμμετοχή εδώ  

“Περίοδοι camp 2021”

Ημερομηνίες διεξαγωγής των προπονητικών μας προγραμμάτων. "Δείτε εδώ.."

“Προπονητές & Συνεργάτες”

Η προπονητική μας ομάδα με τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία στις αναπτυξιακές ηλικίες

"Δείτε εδώ.."

“Διαγωνισμοί – παιχνίδια”

Οργάνωση Τουρνουά και διαγωνισμών σε καθημερινή βάση.

"Δείτε εδώ...."

“ΔΙΑΜΟΝΗ – HOTEL OLYMPIC VILLAGE”

Το Eurohoops Olympia basketball Camp, έχοντας πάντα σαν προτεραιότητα τις καλύτερες και ιδανικότερες συνθήκες διαμονής και διατροφής των αθλητών και αθλητριών του, και θέλοντας να προσφέρει μια νέα εμπειρία στο κομμάτι της φιλοξενίας επέλεξε ένα Superior Ξενοδοχείο στην Ολυμπία, μόλις 100μ από το κλειστό γήπεδο, το ξενοδοχείο Olympic Village Resort & Spa. To Olympic Village Resort & Spa. χτισμένο στον κάμπο της Αρχαίας Ολυμπίας, δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο και τον ποταμό Κλαδέο αποτελεί ένα ιδανικό χώρο φιλοξενίας αθλητικών δραστηριοτήτων. Δομημένο άριστα, μέσα σε 10 στρέμματα κήπου από αιωνόβιους φοίνικες, ελιές και εσπεριδοειδή, σε συνδυασμό με την υπέροχη πισίνα του αποτελεί ένα εντυπωσιακό ξενοδοχειακό συγκρότημα μέσα στο οποίο οι αθλητές μας θα περάσουν αξέχαστες στιγμές διασκέδασης και ξεκούρασης.

"Περισσότερα εδώ.."

“Ιατρική κάλυψη” 

24ώρη ιατρική κάλυψη από τον Ιατρό-Επειγοντολόγο Δημήτρη Νικολάου, ο οποίος επιμελείται προσωπικά κάθε περιστατικό υγείας των αθλητών μας εντός και εκτός γηπέδων, σε συνεργασία με έμπειρη νοσηλευτική ομάδα.

“Η προπονητική μας ομάδα και οι Συνεργάτες μας. “

Γνωρίστε το Eurohoops Olympia Basketball Camp

Από το 2004 το Olympia Basketball camp παρέχει υψηλής ποιότητας προπονητικά προγράμματα.

 

Τελευταία νέα

Επικοινωνία